فهرست مطالب

شهید علی پور

(زندگی نامه سردار شهید جانمحمد علی پور)

 

 

از کرخه تا تدمُر

سردار شهید جانمحمد علی پور در یکم دی ماه سال ۱۳۴۴در شهر یکهزار شهید اندیمشک دیده به جهان گشود . دوران نوجوانی او همراه شد با روزهای پر تب و تاب انـقلاب ، در این میان او نیز با وجود اینکه تنها ۱۲سال داشت خود را به صف مبارزین و انقلابیون ملحق کرد و در تظاهرات حضور دائمی داشت تا اینکه  ناقوس جنگ به صدا درآمد، همان جایی که مرد و نامرد از هم جدا می شوند.

۸ سال دفاع مقدس

با شروع جنگ جانمحمد ،بزرگمردی که آن روزها تنها ۱۵ سال داشـت ازطـریق بسیج مسجد، خود را به صف رزمندگان  ملـحق کرد. شـروع کارش در جبـهه پدافنـدی کـرخه بود.در همان سال دوره های تخصصی نظامی راگذراند ، سال بعد در عملیـات های فتح المبین و والفـجر مقدماتی به عنوان نیروی خط شکن عملیاتی حاضرشد.پس از آن برای دوره تخصصی تانک به تهران رفت آنجا بود که متوجه استعداد و علاقه اش به زرهی شد . این مساله باعث شد در این رسته مانگار شود.

تشکیل یگان زرهی در سپاه پاسداران

سپاه پاسداران در آن زمان یگان زرهی نداشتئد و در ساختار  سپاه بشدت نیاز به یگان زرهی  احساس می شد. سردار علی پور پس از کسب تجارب و طی دوره های آموزشی مختلف عهده دار تاسیس گردان مکانیزه لشکر ۷ ولی عصر (عج) اولین یگان زرهی سپاه پاسداران در جنوب کشور شد. و ضمن فرماندهی یگان زرهی بار آموزش سایر نیرو ها را نیز به دوش داشت. سردار علی پور در عملیات های مهمی از جمله والفجر ۸ کربلای ۴ ،کربلای ۵ ، نصر ۴ و … نقش آفرینی های چشمگیری داشت و در این عملیات ها مستقیما با سردار رئوفی نژاد فرمانده وقت لشکر ۷ ولیعصر عج در ارتباط بود .تخصص و تعهدش از او یک فرمانده کارآمد ساخته بود در عین توانمندی و تخصص در رسته زرهی شجاعتش مثال زدنی بود. همیشه پیشاپیش نیروهای خود در خط مقدم حرکت می کرد ، بارها در آتش سنگین دشمن در عملیاتهایی که بسیاری تاب تحملش را نداشتند.یکتنه به خط می زد و تانک های بدون سرنشین دشمن را به غنیمت می گرفت و به جبهه خودی می آورد.

مجروح شدن شهید علی پور 

در عملیات کربلای ۵ در حالی که ۲۱ سال داشت پس از انهدام تانکش توسط نیروهای دشمن بعثی دچار موج گرفتگی شد و ترکش به سرش اصابت کرد اما این باعث نشد که جبهه را رها کند . مدت کوتاهی بعد بدون آنکه دوره نقاهت را طی کند. بیمارستان را ترک کرد و به جبهه برگشت . سال بعد در عملیات والفجر ۱۰ در منطقه حلبچه دلاورانه جنگید و از خود رشادت ها نشان داد و در این عملیات بود که شیمیایی شد اینبار هم در حالی که پزشکان گفته بودند حتما برای درمان باید به تهران اعزام شود با رضایت خودش بیمارستان را ترک کرد و پس از چند روز به منطقه برگشت .در طول ۸ سال جنگ از متخصص ترین و توانمند ترین فرماندهان زرهی در سپاه پاسداران بود .

پس از دوران دفاع مقدس

پس از دوران دفاع مقدس به تیپ یکم زرهی حضرت حجت(عج) در اهواز منتقل شد .در آن سال های ابتدایی بعد از دفاع مقدس نیروهای نظامی کشور  به منظور دستیابی به اطلاعات و آشنایی با تجهیزات و جنگ افزار های به روزدنیا نیاز به آموزش داشتند

اعزام به کشور روسیه برای دوره عالی زرهی

به همیـن منظور ستـادکل نیروهای مسلح در رسته زرهی تعدادی از فرماندهان جوان و کارآمد خود را برای دوره ی عالی نظامی در شهر مسکو روسیه فرا خواند که سـردار علی پور جزو اولین نفراتی بود که برای  این دوره ی عالی نظامی انتخاب شد.در آنجا سردار علی پور خود را به عنوان یکی از دانشجویان برتر وشاخص دوره  معرفی کرد.این نابغه زرهی آنچنان ژنرال های بزرگ روس را به چالش میکشید که ناچار به پرداختن به مسائلی می شدند که در حدود قرارداد آموزشی مابیـن روسیه و ایران نبود. سرانجام سردارشهید علی پوردرپایان دوره به عـنوان دانشجوی ممتـاز با نمره ی عالـی فارغ التحصیل شد.

ارتقاع سطع زرهی کشور

سردار جانمحمد علی پور پس از کسب تـجارب بسیار دردوران دفاع مقدس وگذراندن دوره های آموزشی متعدد و مطالعات فراوان به منظور  پیشبرد اهداف و ارتقا  سطح زرهی کشور در سدد پیاده سازی و عملیاتی کردن آموخته هایش برآمد. در این راستا پیشنهاد عبور تانک از رودخانه را مطرح کرد که پس از جلسات متعدد در نیروی زمینی سپاه این طرح به تصویب رسید .در روز اجرای طرح سردار علی پور به خاطر حساسیت بالای کار و با توجه به احساس مسئولـیتی که داشـت تصمیـم گرفت خودش ، با تانک از رودخانه عبورکند .که این طرح با موفقیت به انجام رسید و این اولین بار بود که عبور تانک ازرودخانه خروشان  در تاریخ نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاد و این فتح بابی برای یگان های زرهی نیروهای نظامی کشور شد.

تالیف کتب آموزشی زرهی

سردار علی پور در طول حضور ۳۲ ساله در سپاه پاسداران خدمات بسیار ارزنده ای داشت و نسل ها تربیت کرد ایشان در رسته زرهی حدود ۲۰ جلد کتاب آموزشی تالیف کرد . در اواسط دهه ۸۰ بخش زیادی از مرزهای دریایی ایران در اروند تحت نظارت یگان تحت فرمان ایشان بود. سردار شهید علی پور سرانجام از طرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان پاسدار نمونه نیروی زمینی انتخاب شدند.

اعزام به سوریه

بلافاصله پس از بازنشستگی  این بار با محاسنی سفید و کوله باری ازتجربه  راهی کربلای شام شد . در ابتدا  به عنـوان مستشـارارشد نظامی مسئول آموزش زرهی جبهه مقاومت در سوریه شد ، و همزمان با آن مراکزمتعدد تعمیرات زرهی را در آنجا سازماندهی کرد . ایشان با  توجه به اشرافی که به جغرافیای سوریه داشت در مناطق مختلفی از جمله ، دمشق ، حلب حمص ، الحاظر ، حما ،خان طومان نبل و الزهرا ، تدمر و . . .حضور فعال داشت. پس از چندی فرماندهی تیپ تدمر را به عهده گـرفت اما دامنه ی فعالیت هـای او فراتر از منـطقه تدمر بود و به عنوان یک فرمانده ارشد بر تمام مناطقی که تجهیزات زرهی (تانک و نفر بر) در آنجا  مستقر بود نظارت داشت. در حضور حدود ۳ ساله خود بدل  به یکی از مستشاران ثابت جبهه مقاومت شد و در عملیـات های مهمی از جمله آزاد سازی حلب، نبل والزهرا ،شرق تدمر و . . . نقش آفرینی کرد .

عملیات آزاد سازی دو شهر شیعه نشین نبل و الزهرا

یکی از عملیات هایی که سردار علی پور در آن نقش محوری و کلیدی ایفا کرد عملیات آزاد سازی شهر های شیعه نشین نبل و الزهرا بود که در آن شهید علی پور با توجه به تخصص و توانمندی که داشت فرماندهی یگان های زرهی را به عهده داشت این عملیات یکی از عملیاتهای مهم چه از لحاظ سیاسی و چه از لحاظ استراتژیک و ایدئولوژیک بود که سرانجام پس از چهار سال این دو شهر شیعه نشین از محاصره آزاد شدند. و پس از آزاد سازی ، یگان زرهی تحت فرمـان ایشـان به منظور تثبیت منطقه فتح شـده وارد شهر شد و سـردار علی پور خود بر روی نخستین تانک پیشـا پیش نیروهایش ایستاده بود و به ابراز احساسات مردم پاسخ می داد و سایر نیروها پشت سرشان وارد شهر شدند .

ابعاد روحی شهید علی پور

فرماندهان زرهی نبل و الزهرا شیفته شخصیت شهید علی پور شده بودند . شخصیتی که در عین تخصص و مرتبه بالای نظامی که داشت با نیروهای سوری بسیار صمیمی بود به طوری که تمام خواستهایشان را مستقیم با ایشان در میان می گذاشتند. و اصرار داشتند همیشه در کنار او باشند اما این تمام ابعاد شخصیتی فرمانده زرهی جبهه مقاومت نبود همرزمانش می گفتند گاهی اوقات می دیدیم شهید علی پور غذای خود را نگه می داشت و غذاهای اضافه را جمع میکرد و با خود می برد . بعد متوجه شدیم که غذا ها را بین مردم بی خانمان و جنگ زده سوری تقسیم می کرد .در ایام محرم پیش قدم می شد برای درست کردن نذری آنوقت آن را بین مردم سوری تقسیم می کرد.

فرماندهی کم نظیر

شخصیت چند بعدی شهید علی پور در حوزه مسائل فرهنگی و اعتقادی از طرفی و در حوزه مسائل تکنیکی و تخصصی از طرف دیگر از ایشان فرماندهی مثال زدنی و کم نظیر در جبهه مقاومت ساخته بود سرانجام در ۱۳مرداد۹۶ مصادف با میلاد امام رضا (ع) سردار شهید علی پور پس از اینکه مورد شناسایی نیروهای پایگاه نظامی آمریکا قرار می گیرد در حین سرکشی از مقر های جبهه مقاومت در منطقه عمومی تدمر در کمین نیروهای پایگاه نظامی آمریکا قرار می گیرد و پس اسارت به فیض عظمای شهادت نائل می آید .عکس های پیکر شهید علی پور را برای نیروهای جبهه مقاومت می فرستند تا نشان دهند فرمانده ارشد زرهی جبهه مقاومت را به شهادت رسانده اند.سرانجام پیکر مطهر سردار شهید علی پور پس از ۱۷ روز با پیگیری های مستقیم سردار حاج قاسم سلیمانی باز پس گرفته شد و به  آغوش وطن بازگشت.

 

فرازی از وصیت نامه شهید علی پور

این کافران نبودند که خیمه حضرت حسین (ع) را به آتش کشیدند بلکه دین دارانی بودند که از دین به غیر نام هیچ نفهمیده بودند. بارالها مرا از آنانی قرار بده تا دین داریم بر پایه معرفت استوار باشد و با بصیرت در فتنه های روزگار که مرد و نامرد از هم جدا می شوند در صف حسین دورانم جان ببازم.

خبرگزاری مشرق

دانش نظامی شهید علیپور فرماندهان سوری را متعجب می‌کرد

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *